Skip to main content

“Nog voor ik hier als mechanieker aan de slag ging, kende ik het bedrijf al. Het leek me een goede werkgever. Toen ik via mijn broer – die ook in de autosector werkt – hoorde dat er een vacature was, solliciteerde ik dus meteen. Inmiddels werk ik hier al twee jaar en ik ben nog steeds erg tevreden. Er zit dan ook ontzettend veel variatie in mijn job. Ik sleutel aan auto’s, voer herstellingen en onderhoud uit, … Nooit een saaie dag voor mij!

Een uitdagend aspect van mijn job vind ik het stellen van diagnoses, bijvoorbeeld wanneer er een issue met de elektronica is. Dan doe ik niet liever dan zoeken tot ik het probleem vind en kan oplossen, want dat levert me heel wat voldoening op én een tevreden klant.

Daarnaast voel ik me ook echt begeleid door het bedrijf. Je kan ervaring opdoen en ook opleidingen volgen als je dat wil. Als je motivatie en interesse toont, krijg je volop de kans om je skills te ontwikkelen. Ja, groeien doe je hier dus sowieso. En ik besef wel dat dat niet bij elke werkgever in automotive het geval is.

Onze inspanningen worden ook geapprecieerd, dat voel je. Natuurlijk is het soms hard werken, als je veel depannages tegelijk moet aanpakken en deadlines moet halen. Maar dat wordt altijd opgemerkt door de leidinggevenden, soms staat er ook een beloning tegenover.

De sfeer? Die zit goed. We lachen wat af. Ik werk in een heel fijn team. Ook dat is belangrijk, vind ik. Als je me over een jaar of vijf spreekt, hoop ik dat ik nog meer problemen op mezelf kan oplossen, dat ik nog meer inzichten in mijn vak verworven heb. En dan doorgroeien tot chef in de garage na verloop van tijd, dat zie ik wel zitten!”