Skip to main content

“Samen met mijn vader leid ik Bandenpunt, het vroegere Maasland Banden. We zijn een onafhankelijke bandencentrale die sinds 2019 fungeert onder en naast A&M Group. We richten ons op heel Limburg en hebben een vestiging in Hasselt, Dilsen en Sint-Truiden.

Concreet buig ik me over de dagelijkse leiding van de bandencentrale. De mensen aansturen, telefoons beantwoorden, offertes opstellen, klanten helpen, bureauwerk, financiële zaken regelen, bijspringen als er een mechanieker ziek is, … Elke dag ziet er anders uit. Het is helemaal mijn ding. Ik ben er dan ook in opgegroeid: mijn overgrootouders zaten al in de business en nu werk ik samen met mijn vader. Binnen de groep legde ik al een heel traject af. Ik begon eigenlijk als verkoper, maar nu zit ik echt op de plek waar ik wil zitten. Dat is het fijne aan A&M Group: je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen.

Deel uitmaken van de groep heeft vele voordelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en we kunnen klanten een bredere waaier bieden. De bandensector is seizoensgevoelig, maar doordat we tot de groep behoren, merken we daar weinig van. Er is altijd continuïteit. Dat speelt ook in ons voordeel als we mensen willen aanwerven. We kunnen vaste medewerkers aannemen in plaats van elk seizoen het team tijdelijk uit te breiden met interimmers. In Hasselt bijvoorbeeld, werd de vestiging opgestart in oktober 2022 en we namen sindsdien al 3 extra mensen aan. Ik mocht zelf een team samenstellen en dat is goed gelukt.

Ik heb in mijn job een fijn evenwicht tussen zelfstandigheid en ondersteuning. De uitdaging voor mij – waar ik ook wel van geniet – is gestructureerde oplossingen vinden. Want in mijn functie en bedrijf stopt het werk nooit. Ik ben voortdurend bezig en zoek dus altijd manieren om nog efficiënter te werken. De work-lifebalans behouden? Dat kan bij A&M Group zeker. Zelf ben ik nogal verslaafd aan mijn werk, omdat ik net energie krijg van mijn job.

Werken bij A&M Group zou ik zeker aanraden. Je hebt jobzekerheid, krijgt uitdagingen en mogelijkheden om door te groeien. De bandensector is erg boeiend. Het is geen sexy product, dat weet ik. Maar zodra je in die wereld stapt, wil je er niet meer uit!