Op vakantie

Klaar voor vertrek? Voor u uw (huur)wagen instapt, volgt u best eerst onze checklist om een veilige rit tegemoet te gaan.

Bekijk de checklist

Op vakantie met de wagen

Wanneer u op vakantie vertrekt met de wagen, check dan steeds voor vertrek volgende zaken. Zo kan u met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Bandendruk

Controleer de bandenspanning van uw wagen. Bij de meeste tankstations onderweg kan u deze controleren én ook meteen oppompen. U vindt de voorgeschreven bandenspanning in de handleiding van uw auto, op een sticker in het portier of in de tankklep.

Oliepeil

Zorg dat de motorolie op een correct peil staat. Peil de olie als de motor koud is en de wagen waterpas staat. Maak de peilstok proper, stop hem in het oliereservoir en haal hem er weer uit om af te lezen. Is het niveau binnen de twee indicatoren? Goed! Indien hij lager dan het minimum staat, vult u best een halve liter bij. U vindt de juiste olie in het instructieboekje van uw wagen.

Vloeistoffen

Denk ook aan andere vloeistoffen, zoals ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en eventueel AdBlue voor dieselvoertuigen. Controleer het vloeistofpeil en vul aan wanneer nodig. Gebruik hiervoor altijd de vloeistof aanbevolen door de fabrikant.

Controleer uw documenten

Controleer ook steeds de documenten. Als het verzekeringsdocument ontbreekt of komt te vervallen, kan u hier een kopij aanvragen.

Onze voertuigen zijn steeds Omnium verzekerd in de landen die op het verzekeringsattest voorkomen. In landen die niet op de kaart voorkomen of die zijn uitgesloten, geldt dat uw huurwagen niet is verzekerd tijdens de reis. U mag deze landen dus niet in met uw huurwagen.

Vraag kopij aan

Geen plaats genoeg?

Uw wagen zit vaak sneller vol dan verwacht. Heeft u niet voldoende ruimte in uw wagen om op vakantie te vertrekken? Ga tijdelijk voor een groter model, of breid uw kofferruimte uit met een dakkoffer.

Onderhoud & Herstellingen

Herstellingen

We bieden u een service van de bovenste plank. Dat komt omdat wij niet alleen over gespecialiseerd materieel beschikken, maar ook over alle nodige technische knowhow.

Service plannen
Diefstal

Diefstal

Wanneer uw huurwagen gestolen werd, dient u direct aangifte te doen van deze diefstal bij de politie. Nadien contacteer u ons meteen.

Diefstal melden