Skip to main content

“Ik ben ambassadrice bij Volkswagen Hasselt. Ik zit dus aan de balie en fungeer er als eerste aanspreekpunt voor klanten. Naar hun verhaal luisteren, een behoefteanalyse maken en deze doorgeven aan de verkopers zodat zij een offerte kunnen opstellen, dat is mijn hoofdtaak. Maar ik beantwoord ook mails, neem de telefoon op, plaats bestellingen, vraag nummerplaten aan, en zoveel meer. Een boeiende job die ik nu al vijf jaar met veel plezier uitvoer.

Hoe ik hier terechtkwam? Ik werkte jarenlang in de verkoop. Een jobstudent waar ik toen mee samenwerkte, vertelde me dat ze stage zou lopen bij A&M Group, toen nog Groep Delorge. Ze zei me dat er ook een job vrijkwam. Aangezien ik een nieuwe uitdaging wel zag zitten, besloot ik te solliciteren. Ik werkte hier eerst even als verkoopster, maar toen ik de kans kreeg om mijn huidige functie in te nemen, greep ik die meteen. Dit is helemaal mijn ding: de vele sociale contacten, de fijne sfeer, de variatie, … En dan af en toe nog eens een ‘bedankt’ krijgen van een klant, collega of leidinggevende, ideaal! Ik denk namelijk dat ik toch iets te ‘soft’ en niet direct genoeg ben om in sales te werken.

Een persoonlijke uitdaging vind ik mijn kennis over de wagens up-to-date houden. Ik geef graag alvast een beetje uitleg aan de klant voor ik hen doorverwijs naar een verkoper. Als het me lukt om hen al wat te overtuigen, op mijn menselijke en empathische manier, ben ik blij! In de verre toekomst hoop ik hier een hogere functie, met wat meer verantwoordelijkheid op me te nemen. Maar eerlijk gezegd, weet ik nog niet welke job dat dan precies zou zijn. Ik wil in elk geval het contact met klanten behouden en niet van 9 tot 5 alleen aan een bureau zitten.

Voor A&M Group werken, heeft zeker voordelen. Zo kreeg ik al de kans om opleidingen te volgen. Zelfontwikkeling vindt men hier heel belangrijk. Je mag dus altijd zelf voorstellen doen. Ik vind het ook goed dat er elk jaar een werknemersenquête wordt gehouden, waarbij je anoniem je mening kan geven. Verder is het loon niet slecht en werk je in een modern bedrijf met een leuke sfeer dat goed is voor het personeel. Mij hoor je dus niet klagen!”