Skip to main content

We kunnen het niet ontkennen: autorijden is duur, vooral als je veel kilometers maakt. Dit geldt vooral voor wagens die op fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel rijden. De prijzen van deze brandstoffen kunnen door de schommelingen op de internationale oliemarkt fors oplopen. Wist je dat je door zuiniger te rijden al snel tien procent op je brandstofverbruik kan besparen?
Heb jij een wagen die op één van deze fossiele brandstoffen rijdt en wil je maximaal besparen op je verbruik? Met de tips van A&M Group gaat dit je zeker lukken!

Waarom zijn de prijzen voor brandstof gestegen?

Brandstofprijzen zijn heel marktgevoelig. Dit heeft alles te maken met de hogere prijzen op de oliemarkt vanwege de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Veel tussenpersonen en handelaren zijn bang voor verstoorde Russische olieleveringen aan de markt en dit resulteert in steeds hogere voor benzine en diesel.

Vijf tips om te besparen op brandstof

Het verlagen van de accijns is een maatregel van de overheid om de kosten op brandstof te drukken, maar wat kan je zelf doen om te besparen op onnodig brandstof verbruik van benzine en diesel? A&M Group geeft je vijf praktische tips!

1. Zorg voor de juiste banden en een optimale bandenspanning

Winterbanden verbruiken vanwege het profiel meer brandstof. Overweeg daarom de aankoop van banden met een lage rolweerstand. Dit bespaart enorm veel brandstof! Wij raden aan om je bandenspanning minimaal één keer per maand te controleren. Op die manier ga je onnodig verbruik van brandstof optimaal tegen. Weet je zelf niet meteen raadt? Onze experts van Bandenpunt helpen je graag verder.

2. Rijd constant en bespaar op brandstof

Wil je snel en efficiënt besparen op brandstof? Stap dan over op een constante snelheid, want hoe vaker je remt en gas geeft, hoe meer brandstof je verbruikt. Rijd tussen de 60 en 80 kilometer per uur en bij voorkeur in de hoogste versnelling. Indien je auto is uitgerust met ‘cruise control’ maak je hier best gebruik van. Daarnaast raden we je aan om altijd tijdig thuis te vertrekken op weg naar je bestemming.

3. Schakel altijd op tijd en voorkom zinloos verbruik van brandstof

Op tijd schakelen is een andere manier om te besparen op brandstof. Schakel je te laat bij een hoog toerental, dan verbruik je ook meer brandstof. Hoe je dit anders aanpakt? Houd een toerental aan tussen de 2.000 en 2.500 bij een wagen met een benzinemotor en tussen de 1.500 en 2.000 bij een auto die op diesel rijdt.

4. Houd je snelheid in de gaten en bespaar op benzine en diesel

Hoe harder je rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik bij benzine en diesel. Rijd je 130 kilometer per uur, dan verbruik je 25 procent meer brandstof dan wanneer je 100 kilometer per uur aanhoudt. Dit geldt zowel voor een auto op benzine als op diesel!

5. Onderhoud je wagen

Last but not least: periodiek en structureel onderhoud van je auto is een uitstekende manier om het verbruik van brandstof te reduceren. Slecht onderhoud van je wagen zorgt voor meer verbruik van brandstof. Check regelmatig je luchtfilter, maar ook het koelsysteem en de bougies. Investeer daarom in zowel klein als groot onderhoud en bespaar op onnodig verbruik van benzine en diesel.

Koop een zuinige wagen bij A&M Group

Heb je al de nodige maatregelen getroffen om het zinloos verbruik van benzine en diesel tegen te gaan? Bespaar op brandstof en koop een energiezuinige auto of schakel over op elektrisch rijden.
Bij A&M Group hebben we allerlei mooie wagens in de aanbieding die je helpen om een enorme besparing door te voeren. Kom gerust langs in onze showroom en maak een proefrit!