Skip to main content

Volkswagen bestaat dit jaar 75 jaar in België. Speciaal voor deze gelegenheid lanceerde Volkswagen, samen met Ozark Henri, afgelopen zomer de muzikale actie: Car Trax: de ultieme songs voor onderweg.

Belgische Volkswagenfans, die net zoals Piet (Ozark Henri) een passie voor muziek hebben, konden zich de hele zomer kandidaat stellen om mee te zingen of musiceren op deze selectie van dé ultieme autohits.  De afgelopen weken selecteerde Ozark, uit het massale aantal deelnemers, de talenten die samen met hem de studio zullen induiken. Eén van hen is onze collega Filip Poelmans, Service Advisor Aftersales bij Volkswagen A&M Genk.

Toen Filip door een collega op de hoogte werd gebracht van deze unieke wedstrijd, twijfelde hij geen seconde om zich te registreren.

Wij gingen eens luisteren bij Filip over hoe zijn kandidatuur en auditie zijn verlopen.

Wat overtuigde jou om je meteen in te schrijven?

Muziek is al 40 jaar mijn grootste passie. Op 9-jarige leeftijd stond ik al op de planken en die microbe heeft me niet meer losgelaten. Gitaarspelen heb ik op mezelf geleerd toen ik 15 werd. Met de centjes van mijn eerste optredens die ik samen met mijn eerste bandje heb verdiend, ben ik op mijn 18de vertrokken voor een eerste Roadtrip door Amerika. Aangezien ik enorm graag rondtrek met de wagen is het idee van het Car Trax project natuurlijk extra leuk voor mij. Het onderweg zijn en zo nieuwe dingen en plaatsen ontdekken is soms mooier dan de uiteindelijke bestemming. Mits de juiste soundtrack natuurlijk!

Ik speel ook in mijn eigen band NerVeuS, waarmee ik al 20 jaar in dezelfde bezetting rondtrek en mensen een goed gevoel probeer te geven en vooral een ontsnapping wil geven aan alle zorgen.

De kans om met een getalenteerde muzikant zoals Ozark Henry te kunnen werken kon ik dan ook absoluut niet laten liggen. En dat dan ook nog eens in zijn prachtige studio.

Hoe heb jij Ozark weten te overtuigen om deel te nemen aan deze unieke actie?

Zoals Piet het in de oproep ook zelf zei, geeft het je kippenvel als je je eigen nummer een eerste keer op de radio hoort. Dat klopt helemaal. Ik heb zelf dat geluk al eens mogen ervaren, toen een volledig zelfgeschreven nummer plots werd opgenomen in de Ultratop. Het was nooit de bedoeling om dat te verwezenlijken, maar nadat ik het voor mezelf was gaan opnemen in de plaatselijke studio, overtuigde de producer mij ervan om er iets mee te doen.En zo geschiede. Dat gevoel nemen ze me nooit meer af. En zelfs een 20ste keer of meer op de radio, geeft nog altijd kippenvel!

Hoe is de auditie voor Car Trax verlopen?

Voor de auditie moesten we een filmpje insturen van onszelf als muzikant. Hiervoor koos ik bewust voor een videofragment uit de periode dat het hele land in Lockdown was. Ik heb toen een oproep gelanceerd, waarbij mensen een verzoeknummer mochten aanvragen voor iemand die het moeilijk had op dat moment, of om iemand te bedanken. Het heeft zowel mij als voor die mensen, heel veel deugd gedaan en geholpen om die moeilijke periode door te komen. In totaal heb ik toen zo een 60-tal filmpjes mogen maken. Op deze manier hoopte ik toch wel echt duidelijk te maken aan Piet dat ik wel passie voor muziek heb.

Wat is nu de volgende stap in het proces?

Aankomend weekend komen alle geselecteerde zangers en muzikanten samen voor de opnamesessies in de indrukwekkende Galaxy Studios in Mol. Ik kijk er alvast naar uit en zal daar ook wat beelden maken om jullie mee te nemen doorheen het proces hoe de ultieme songlist Car Trax tot stand gekomen is.

Wordt vervolgd…