Skip to main content

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe wagen ben je ongetwijfeld de term ‘stockwagens’ al eens tegengekomen. Maar weet je wat stockwagens juist zijn? Wij beantwoorden graag enkele veel voorkomende vragen omtrent stockwagens.

Misschien is het ook wel belangrijk om te weten dat stockwagens gloednieuwe of bijna nieuwe wagens zijn. Deze wagens zijn zo goed als nieuw en hebben weinig kilometers op de teller staan.

Een stockwagen is dus zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een nieuwe wagen. Je hebt dan een zo goed als nieuwe wagen, met tal van extra voordelen.

Hoe lang moet ik wachten op mijn stockwagen?

Stockwagens zijn al gemaakt, dus zijn ze meteen leverbaar. Je kan jouw nieuwe wagen dus uittesten, zonder eerst enkele maanden te moeten wachten. Dit is één van de belangrijkste voordelen van stockwagens. Perfect dus voor iemand die onmiddellijk zijn nieuwe wagen wilt uittesten op de baan. Een stockwagen kan je vaak zelf de dag zelf meenemen uit de garage.

Is er een kwaliteitsverschil tussen stockwagens en nieuwe wagens?

Een stockwagen heeft dezelfde kwaliteit als een nieuwe wagen. Stockwagens hebben nog geen gebruikssporen en weinig tot geen kilometers op de teller staan. Ze zien er gloednieuw uit en hebben dezelfde kwaliteit als nieuwe wagens.

Zijn stockwagens goedkoper dan nieuwe wagens?

Stockwagens zijn goedkoper dan een wagen die rechtstreeks uit de fabriek komt. Auto’s verliezen snel hun waarde tijdens de eerste twee jaren, ook als ze niet of weinig gebruikt werden. Vaak zijn er bovenop deze goedkopere prijs nog straffe promoties of kortingen.

Heb ik veel keuze tussen stockwagens?

Er is een groot assortiment aan stockwagens. Er is keuze uit heel wat wagens met verschillende opties en accessoires. Ondanks dat je jouw wagen niet op maat kunt samenstellen, zal je een wagen kunnen vinden op jouw maat. Uiteraard kan je nog enkele opties laten installeren in je nieuwe stockwagen.

Heb ik nog garantie op een stockwagen?

Bij aankoop van een stockwagen geniet je van dezelfde condities als bij de aankoop van een nieuwe. Je hebt op je nieuwe stockwagen steeds garantie en vaak ook bijstand. Je krijgt vaak dus dezelfde voorwaarden.

Heb ik veel opties in een stockwagen?

Vaak deed een stockwagen dienst als een demowagen in een showroom, daarom zitten er tal van opties in. Vaak vallen deze opties bij een nieuwe wagen duur uit, jij krijgt deze dus aan een lagere prijs.

Koop je nieuwe stockwagen nu bij A&M Group

Stockwagens verschillen dus niet veel van wagens die net uit de fabriek komen. Ze hebben wel enkele voordelen die fabriekswagens niet hebben. Ontdek onze stockwagens op onze website of kom langs in één van onze showrooms en ontdek onze stockwagens zelf.